Volhoofd taalontwikkelingsstoornis

De VolHoofd Methode.
Deze methode is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

Met de VolHoofd methode leer je hoe je weer orde in je hoofd krijgt. Juist bij kinderen met TOS  is dit erg belangrijk. Dat heeft te maken met de manier waarop iemand met TOS informatie verwerkt. Stel het hoofd van een kind met TOS voor als een grote kamer. Elke keer als er nieuwe informatie binnenkomt, zet hij dat zomaar ergens neer. Na verloop van jaren staat heel die kamer vol met dozen. Als jij het kind dan een vraag stelt,  duurt het vaak lang voor dat het kind het juiste woord gevonden heeft tussen alle informatie in zijn hoofd.

 

Op school leren we van alles:  rekenen, lezen, schrijven, maar niet hoe je je hoofd helder en overzichtelijk inricht. Als kind liep ik hier ook vaak tegenaan. Ik had een vol hoofd en daardoor reageerde ik niet altijd even vriendelijk. Ook duurde het lang voordat ik de woorden in mijn hoofd kon vinden om wel aardig en vriendelijk antwoord te geven.

Dat frustreerde mij dan weer.

Toen ik deze methode zelf begon te gebruiken, kreeg ik weer structuur in mijn hoofd. Mijn kamer werd opgeruimd en overzichtelijk geordend. Al vlug kwam ik veel sneller op woorden en zelfs lezen ging vooruit. Mijn wens is om dit andere kinderen met TOS ook te leren. Ik hoop dat je er de rest van je leven iets aan hebt, net als ik.

 

Tijdens mijn NLP-opleiding heb ik geleerd deze technieken ook bij andere mensen toe te passen. Tijdens de behandeling gaan we op een visuele manier orde aanbrengen in het hoofd. Dit doen we door te tekenen.

 

Eerst gaan we tekenen hoe het kind naar zijn eigen hoofd kijkt. Daarna vraag ik hem of hij al die gedachten wil laten rusten. Nadat wij dit gedaan hebben, leg ik lavastenen op de grond en laat ik het kind zien hoe hij zijn hoofd leeg maakt. Tijdens dit ritueel gaan de gedachten die het kind in de weg zitten, verloren. Hier helpen de lavastenen bij, omdat de emoties, gedachten en ideeën die je er ‘instopt, er niet meer uitgehaald kunnen worden.  Anders ‘verbranden’ je handen (maar worden ze vooral vies).

 

Na het ritueel gaan we terug naar de tekentafel. Dit keer gaan we structuur aanbrengen. Dit doen we door de gedachten van het kind een eigen plekje te geven in de tekening van zijn hoofd. Door dat we deze techniek toepassen, heeft het kind zelf de regie over zijn eigen hoofd. Hij heeft namelijk zelf bepaald waar de informatie, gedachten en ideeën heen moeten. Daardoor ervaart hij meer rust in zijn hoofd. Voor kinderen met TOS levert dit vooral veel op: ze zullen sneller op woorden komen.

 

Weg is de drukte in je hoofd.

Rust en orde.

 

Graag hoor ik achteraf wat jullie ervaring is geweest. Moeders, zien jullie verschil na de behandeling? Kinderen, hoe voel je je nadat je met de lavastenen hebt gewerkt? Laat het me vooral weten!

Nieuw!

Volhoofd methoden

€ 247,00 € 147,00
Nieuw!
Nieuw!

Volhoofd methoden

€ 247,00 € 147,00

Deze methode wordt bij u thuis uitgevoerd.

Het is namelijk belangrijk dat het kind in een vertrouwde omgeving deze methode toegepast krijgt.

U krijgt vier sessies van een uur bij de eerst sessie gaan we online in gesprek met de ouders om te horen waar het kind tegen aan loopt.

bij de andere sessie komen we bij u thuis om daar met u kind in gesprek te gaan waar hij/zij tegen aan loopt met het hoofd.

na dat de spreken zijn gewest komen we nog is langs om te volhoofd methode te te passen.

dit doen we alleen met het kind zelf.

Na deze sessie legen we uit wat we hebben gedaan en delen we handig tips hoe hoe kan blijven oefenen met deze techniek.

 

  • u krijgt 4  sessies.
  • Incl. voorgesprek met ouders.
  • Incl. voorgesprek met het kind
  • Uitleg over de methode zelf.
  • Monitoren van de vooruitgang door regelmatig contact.

 

Deze behandeling mag u zelf inplannen, alleen de eerste gesprek datum wordt ingepland. 

Alle andere sessies worden met u samen ingedeeld.

Kunt u geen van deze dagen neem dan met ons contact op.

Wij zijn flexibel!

Voorbeeld rol mijzelf en alle kinderen hier onder met hun tekening .

Dit is mijn hoofd 😃.

Geordend hoofd  Zit structuur in en voorhoofd is leeg.

Het hoofd van Marielle Vermeulen.

Vol hoofd Geen structuur. langzaam taal verwerken.