ik ben ervaringsdeskundige en ik ben er trots op!

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 09:00

Wij zijn allemaal bezig om kinderen hun zelfvertrouwen terug te geven. Dat is wat ons samenbrengt.

 

 

Ik wil niet de link maken dat jij de professioneel bent en ik de ervaringsdeskundige. Ik maak mezelf klein en jou groot door het woord professioneel te gebruiken. Veel mensen hebben mij het gevoel gegeven dat ik minderwaardig ben, omdat ik ‘slechts’ ervaringsdeskundige ben.

Dit gevoel is begonnen bij een oud-werkgever. Zonder namen te noemen, heeft het werken in die sfeer me enorm geraakt. Een half jaar lang ben ik elke dag apart genomen om te horen dat ik door mijn TOS nooit zou kunnen bereiken wat ik wilde. Ik wil dit uitleggen, omdat deze tijd heel moeilijk was en het speelt altijd nog een rol in mijn carrière. Wanneer iemand tegen mij zegt: “Jij bent maar de ervaringsdeskundige.” Dan wil ik het liefst heel hard schreeuwen: “Ja, dat is mijn leven. Maar dat betekent niet dat ik niet kan helpen.”

Mijn gevoel zegt me dat ik dat ook kan, helpen. Daarom ga ik hier mee door, hoe vaak ik ook wordt tegengehouden. Het is een eer om de titel van ervaringsdeskundige te mogen dragen. Want ik inspireer heel veel mensen door mijn eigen verhaal te delen. Mijn ervaring zorgt ervoor dat ik mijn brood kan verdienen en mijn huis kan betalen. Daarom schreeuw ik van de daken:

"Ik ben ervaringsdeskundige TOS en ik ben er trots op!"


Geschreven door :Mariëlle Vermeulen Ervaringsdeskundige TOS

Trainer en spreker.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.