Ervaringsdeskundige TOS

Mariëlle Vermeulen is een krachtige ervaringsdeskundige op het gebied van TOS. Haar persoonlijke reis begon als een zoektocht naar iemand die haar ervaring deelde, maar die persoon vond ze nooit. Dus werd ze die persoon zelf, om anderen te helpen diezelfde herkenning te vinden. Haar droom om ieder kind met TOS erkenning en begrip te geven is nu realiteit geworden. Dagelijks wijdt ze zich aan het helpen van kinderen om hun TOS te omarmen en te begrijpen.

 NLP opleidingen  Practitioner, Master en de coachNLP:

PROGRAMMEREN Programmeren staat voor de mogelijkheid om onze communicatie en neurologische systemen zo in te richten en te beïnvloeden dat we gewenste doelen en resultaten bereiken. We hebben onszelf aangeleerd (geprogrammeerd) om met onze ervaringen om te gaan. We hebben allerlei strategieën (succesvolle en ‘niet’ succesvolle) ontwikkeld om te handelen. Programmeren staat voor de mogelijkheid je strategieën te veranderen en daarmee om anders om te gaan met onze subjectieve ervaringen.

 

Door mijn voorgeschiedenis als ervaringsdeskundige TOS ben ik nu door deze opleiding nog meer bewust geworden wat taal is en hoe je dit kan gebruiken om de mogelijkheden in te zien.

Door mijn taal ontwikkelingsstoornis ben ik ongelofelijk bewust geworden van mijn taal mogelijkheden.

Doordat ik de NLP opleiding gedaan heb ben ik erg bewust geworden van de taal mogelijkheden.

 

Je kan namelijk je eigen hoofd programmeren dat betekent dat je zelf de regie heb over wat je er in stopt en hoe je dit gebruikt.

Dit wist ik van tevoren al alleen door deze opleiding ben ik alleen maar bevestigd.

Wat gaat dit betekenen voor dit bedrijf gevoel bij een taal ontwikkelingsstoornis?

 Afgelopen juni 2021 heb ik mijn NLP opleiding de Practitioner gedaan vlak er na heb ik de Master gedaan.

afgerond waardoor ik nu NLP  coach ben.

waar staat NLP voor:

NEURO Het zenuwstelsel door middel waarvan onze ervaringen worden ontvangen en verwerkt gaat via onze vijf zintuigen: visueel (zien), auditief (horen), kinesthetisch (voelen, beweging), olfactorisch (reuk), gustatoir (smaak). Neuro, afgeleid van het Griekse woord neuron, betekent zenuwstelsel. Ons zenuwstelsel ontvangt externe prikkels via de zintuigen. Het zenuwstelsel ontvangt en verwerkt deze prikkels waardoor er een gedachtepatroon (interne representatie) wordt gevormd. Uiteindelijk leidt de interne representatie tot een specifieke gedraging.

 
LINGUÏSTISCH Taal en non-verbale communicatiesystemen door middel waarvan onze neurale representaties (voorstellingen) worden gecodeerd, geordend en betekenis krijgen. Taal gebruiken we om met onszelf en anderen te communiceren. Ook brengen we met behulp van taal ons model van de wereld naar buiten en houden we ons model van de wereld in stand.
 

 

 

De woorden die we koppelen aan emoties geven betekenis aan de emotie
Hoe je je ook voelt, de woorden die je gebruikt om je gevoel of stemming te benoemen zijn hierop van grote invloed. Als je je een beetje down voelt en je noemt het intens verdrietig, zal je je gemakkelijker slechter voelen.
Voel je je opgewekt en spreek je uit dat je je heel gelukkig voelt, zal je je snel nog beter voelen.

Meer dan 10 jaar ervaring als spreker:

Verschilden plekken heb ik mijn verhaal gedeeld. 

Mijn eerste ervaring was bij spraakzaam waar ik over mijn ESM nu TOS spreek in de film TOS movie.

Op school heb ik veel presentaties gegeven over verschillende thema's,

Voor een groep mensen mijn verhalen vertellen vind ik prachtig.

Wat ik zo mooi vind van de afgelopen tijd is dat ik op verschilden congressen mijn verhaal heb verteld over mijn leven met een #Taalontwikkelingsstoornis.

Simea, Jaarbeurs Utrecht,Dag van intelligentie , 

WAP-symposium,  Als taal niet vanzelfsprekend is | Mariëlle Vermeulen | TEDxAmstelveen.

 

Kindercoach

Als kindercoach kom ik bij mensen thuis om te vertellen over het leven met TOS. Zodat de hele familie leert en begrijpt wat een taalontwikkelingsstoornis is. De gezinsleden gaan samen in gesprek over TOS. Het is ongelofelijk leerzaam en heel erg leuk om spelenderwijs te leren over TOS.
Zusjes en broertjes begrijpen elkaar een stuk beter nadat ik heb uitgelegd wat TOS is.
Ik leg uit wat TOS is met behulp van de tandwielen⚙️ en het spel lego.
De hele familie gaat samen met mij op avontuur zodat iedereen begrijpt wat TOS is en iedereen beter met elkaar leert omgaan.

Kindercoach diploma's