Gezien of gehoord

Gepubliceerd op 1 januari 2021 om 07:00

 

Hoe is het om te leven met een TOS? Wetenschappers en behandelaren kunnen er alleen maar naar gissen. Ervaringsdeskundigen, zoals Mariëlle Vermeulen, weten het. In haar blogs en vlogs geeft Mariëlle ons een inkijkje in haar leven met een TOS en deelt ze haar visie op het leven. Het zijn eerlijke, ongepolijste verhalen over zelfacceptatie, over doorzetten en je dromen achternagaan.

“Ik ben een vrouw die de wereld kan veranderen met mijn verhaal.”

Ervaringsdeskundige Mariëlle Vermeulen

Leven met TOS
Hoe is het om te leven met een TOS? Wetenschappers proberen dit te onderzoeken met verschillende typen experimenten. Behandelaren proberen zich hier een zo goed mogelijke voorstelling van te maken zodat ze hun cliënten beter kunnen helpen. Maar wie beter dan een ervaringsdeskundige kan ons hierop een antwoord geven? Mariëlle Vermeulen is een jongere met een TOS. Misschien hebben jullie haar gezien tijdens haar presentatie op het WAP-symposium samen met Constance Vissers. Mariëlle maakt sinds enkele jaren een blog en een vlog over haar leven met een TOS en haar visie op het leven.

In haar blogs legt ze uit hoe zij dagelijkse gebeurtenissen beleeft: Hoe begrijp je wat een dokter zegt als je een operatie moet ondergaan? Wat gebeurt er in je hoofd als mensen een gesprek voeren terwijl je autorijdt?

In haar vlogs probeert ze enerzijds andere jongeren te helpen beter met hun TOS om te gaan en anderzijds haar kennis over TOS te delen met de maatschappij. De vlogs variëren van laten zien hoe je een pitchfilmpje maakt dat je kan helpen bij solliciteren tot de kijker meenemen in een dag waarop ze spreker is op een zeer interessant (ahum) symposium.

 

Artikel van  jun 1, 2020  bron https://www.hetwap.nl/gezien-of-gehoord-leven-met-tos/ 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.