Lieve ouders

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 10:00

Lieve ouders van een kind met TOS,

Het leven zag er zo anders uit voordat je kinderen kreeg. Bij deze wil ik even met u teruggaan in de tijd, waarschijnlijk zal niet alles 1 op 1 voor iedereen gelden. Dus pas de situatie aan zoals die voor u geldt. Ik ben ook heel benieuwd naar uw verhaal.

Jullie kunnen dit in de reactie op ons bericht plaatsen of als u dit liever heeft in een persoonlijk bericht naar mij sturen.

Even terug in de tijd:Het leven kabbelde voorbij; vroeger ging u ook als kind naar school ging. Aan deze periode heeft u waarschijnlijk mooie en minder mooie herinneringen. Na enige tijd moest u een keuze maken voor welke studie of opleiding u ging doen. En u leerde uw grote liefde(s) V kennen.

 Op een gegeven moment werd het serieuzer en ontstond een kinderwens.

Voor de moeders onder u: kunt u zich nog dat moment herinneren dat u een test deed en zag dat u zwanger was, was een van de meest bijzondere momenten uit uw leven.

De spanning, die door uw lijf ging om het nieuws aan uw partner te vertellen.

De zwangerschap was een bijzondere tijd, waarbij jullie uitkeken naar het nieuwe wonder, dat in moeders buik groeide.

Alle voorbereidingen werden getroffen voor de komst van jullie wondertje, zoals een babykamer en een kinderwagen uitzoeken, kleertjes en piepkleine luiers kopen en een naam verzinnen. Niet wetende welke avonturen jullie te wachten stonden. Een groot avontuur wat jullie leven zou veranderen.

Tijdens de geboorte wisten jullie al iets dat jullie kindje iets speciaals had, maar wat precies wisten jullie niet.

Jullie kindje was onschuldig en super lief En jullie als ouders dolgelukkig.

Iedereen wilde deze mooie baby ontmoeten en kwamen dan ook graag kijken bij dit nieuwe wondertje.

In de loop van de tijd merkten jullie al snel dat de spraak niet goed was.

Daar jullie niet precies wisten wat ‘normaal’ is in de taalontwikkeling vroegen jullie advies bij de huisarts of het consultatiebureau. Maar daar werd geruststellend verteld dat er niks aan de hand was en dat sommige kinderen gewoon wat later zijn met praten.

Ondertussen bleef er een onderbuikgevoel zeuren dat er ergens iets niet helemaal klopte.

Dus bij de volgende controle op het consultatiebureau (of bij huisarts) werd dit weer bespreekbaar gemaakt. Dit leidde uiteindelijk tot een verwijsbrief voor het audiologisch centrum om na te gaan of het buikgevoel klopte.

Daar werden allerlei onderzoeken gedaan. De ene keer mocht u erbij zijn, de andere keer niet. En dan zat u vol spanning te wachten op de gang, met de gedachte als alles maar goed komt.

Na een aantal sessies was jullie kind klaar met het onderzoek. Vol spanning kijk u naar de vrouw die het onderzoek bij uw kind had gedaan en vroeg: “wanneer weten we de uitslag?”

Jullie moesten nog even geduld hebben en zouden snel een bericht krijgen.

Deze dagen voelden als de langste dagen van jullie leven. En eindelijk was de uitslag bekend. Na ruim een jaar wisten jullie wat er met jullie lieve kind aan de hand was.

In de brief die bij de post zat, stond de uitslag: Uw kind heeft een taalontwikkelingsstoornis, kortweg een TOS.

De wereld stond even stil: “ons kind heeft een taalontwikkelingsstoornis?”“Wat is een taalontwikkelingsstoornis?”“Nog nooit van gehoord”

Dus jullie gaan eens Googlen en er gaat een heel nieuwe wereld voor jullie open.

Als ouders plan je natuurlijk niet dat je een kind krijgt met TOS. Het leven ziet er ineens heel anders uit dan wat je zelf gewend was. Het overvalt de ouders.

Gevoel bij TOSWij bij “Gevoel bij TOS” weten waar u doorheen gaat (of bent gegaan) en helpen u graag bij dit proces. Wij geven graag advies en helpen u graag met het begrijpen van uw kind met een taalontwikkelingsstoornis. Wij begrijpen u namelijk heel erg goed.

“Gevoel bij TOS” is opgericht door Mariëlle Vermeulen. Zij heeft zelf een taalontwikkelingsstoornis. Door haar ervaring te delen met u, krijgt u een helder inzicht over hoe uw kind is.

Wij geven cursussen aan ouders omdat wij weten hoe het is om een kind met TOS te hebben of om een kind met TOS te zijn. Wij helpen u persoonlijk bij het verwerken en het begrijpen van uw kind. Wij begrijpen uw situatie.

Behalve dat Mariëlle ervaringsdeskundige is, heeft ze ook verschillende studies gevolgd.

Bent u geen type voor een cursus en/of wilt u liever met Mariëlle persoonlijk spreken stuur dan een mail naar info@gevoelbijtos.nl

Hoe ziet de cursus eruit?De cursus heet “Hoe begrijp ik mijn kind met TOS”.Dit is een gezinscursus bij u thuis. Iedereen kan hier aanwezig bij zijn boers en zussen, opa’s, oma’s of de oppas. Kortom iedereen waarvan u denkt dat het nuttig kan zijn .

Wat kan u verwachten?- Een goede uitleg van wat TOS precies inhoudt- Dat u leert hoe het hoofd werkt en dat kinderen met TOS op een andere manier denken dan kinderen zonder TOS.- Dat u zelf ervaart hoe het is om TOS te hebben. Dit zowel geschikt voor volwassenen kinderen (en zowel met TOS als zonder TOS).- U krijgt er nog een supermooi werkboek bij, waarmee u na de cursus nog mee aan de slag kunt.

Als bonus krijgt u ondersteuningskaarten en pictogrammen om zo een gesprek aan te gaan met uw kind.

Interessen klik op Agenda voor de mogelijkheden Wanner het u uitkomt om deze Cursus te volgen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.